Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κυκλική Οικονομία στην πράξη», το οποίο υλοποιείται από τον μη κυβερνητικό οργανισμό SciCo, οι μαθητές/τριες της Β΄ Λυκείου  ενημερώθηκαν για τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας και πως μπορούν να τις εντάξουν στη καθημερινότητα τους. Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές/τριες με τη βοήθεια ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή (3d printer) υλοποίησαν την ιδέα που είχαν  για τη δημιουργία μιας εικονικής επιχείρησης με βάση τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας, την «ReSoap» όπως την ονόμασαν. Η εικονική αυτή επιχείρηση στηρίζεται στην κυκλική οικονομία για την παρασκευή χειροποίητων σαπουνιών  με πρώτη ύλη επαναχρησιμοποιούμενο ελαιόλαδο τοπικής παραγωγής (καρπάθικο λάδι). Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της απόρριψης του ελαιολάδου που παράγεται στην περιοχή μας, δημιούργησαν έναν κύκλο βιώσιμης παραγωγής και χρήσης με  θετικές επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στην τοπική οικονομία.

Στις δύο φωτογραφίες βλέπουμε μια εισαγωγή στην ιδέα της κυκλικής οικονομίας και την επαναχρησιμοποίηση πλαστικών μπουκαλιών για το πότισμα.

Μπορείτε να δείτε εδώ: https://shorturl.at/w7G0I  το βίντεο αναφέρεται στη συσκευασία που φτιάξαμε για την αποθήκευση και ώληση  των βιολογικων σαπουνιών από επαναχρησιμοποιούμενο Καρπάθικο ελαιόλαδο